Lanet Olsun Sizin Çıkarlarınıza!

Lanet Olsun Sizin Çıkarlarınıza!

KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birligi ve diger bazı sivil toplum örgütlerinin katılımı ile 10.10.2015 tarihinde Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapılması planlanan “Savasa İnat, Barıs Hemen Simdi, Barıs Emek Demokrasi” konulu toplantı ve gösteri yürüyüsü öncesi toplanma yeri olan Tren Garı’nda büyük bir patlama gerçeklesmis, onlarca ölü ve yaralı terör kurbanı olarak tarihin kanlı sayfalarındaki yerini almıstır. Biz UHİM olarak diyoruz ki;

  • Bu menfur saldırı İslam cografyasını, yasadıgımız bölgeyi yeniden dizayn etme girisimlerinden, küresel güçlerin ülkemizdeki ve bölgemizdeki emellerinden bagımsız degerlendirilemez. Hadisenin, ABD-Rusya görüsmesi sonrasında, Rusya’nın hava sahamızı ve uçaklarımızı taciz ettigi, Rus uçaklarının muhaliflere ait mevzileri bombaladıgı günlerde vuku buldugu gözden kaçmamalıdır.
  • Bu saldırı, bölgemizde bulunan ülkelerin, Türkiye de dahil olmak üzere sınırlarının degistirilmesi, bölgemizde yeni taseron devletçikler kurulması talebi ve hedeflerine hizmet etmektedir. Irak İsgali’nden bu yana Sünnî ve Siî unsurlar arasında giderek derinlestirilen çatısma ortamı da bu amaç dogrultusunda kullanılmaktadır.
  • Cografyamızda gerçeklesen bu tür hadiselerde asıl muhatap, terör örgütleri degil, onları taseron olarak kullanıp bölge üzerinde siyasi mühendislik gerçeklestiren ABD, İngiltere, Rusya gibi küresel güç odakları olmalıdır.
  • Cografyamızdaki tüm terör örgütlerinin –söylemleri ne olursa olsun- aslında aynı kaynaktan/kaynaklardan beslendigi ve aynı amaca/amaçlara hizmet ettigi göz ardı edilmemelidir.
  • Küresel güç odakları bu olaylarla, kısa vadede ülkemizde iç siyaseti dizayn ederek siyasi istikrarsızlık dogurmayı ve böylece basta Suriye olmak üzere, Ortadogu’daki politikaları karsısında Türkiye’yi çaresiz bırakmayı, uzun vadede ise Türkiye’yi parçalayarak kendisi için en büyük tehlike olarak gördügü İslam dünyasını maglup etmeyi hedeflemistir.
  • Ülkemizde son dönemde artan terör olayları karsısında çözümü, yüzümüzü Pentagon’a, Brüksel’e, Moskova’ya çevirmekte görenler, Türkiye’nin darbe dönemlerini, siyasi ve ekonomik açıdan kaosa sürüklendigimiz süreçleri, ülkenin küresel sistemin direktifleriyle yönetilmeye çalısıldıgı günleri hiç okuyamamıslar demektir.
  • Milletimizin birbirine olan güveni de saldırının hedefleri arasındadır. Ülkemizde bu tip olaylarla toplumun saglıklı düsünce kanalları kapatılmaya çalısılmakta, etnik, mezhepsel ve siyasi görüs farklılıkları üzerinden insanlar kamplastırılmaya ve bir içsavas ortamı olusturulmaya çalısılmaktadır.
  • Geçmiste yasanan, askeri darbe süreçlerinin bu tarz terör olaylarının yogunlasması sonucu ortaya çıktıgı göz önünde bulundurulmalı ve sivil siyaseti ve siyaset kurumlarını zayıflatacak açıklamalardan uzak durulmalıdır.
  • Tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, elinde kalemi, dilinde sözü olan tüm insanlar, bu ihanet sarmalını, bu hain saldırıyı kendi ikbal ve çıkarları için kullanmaktan siddetle kaçınmalıdır. Zira bu tür açıklamalar terörün emellerine hizmet etmekten öte bir anlam ifade etmez.
  • Bu millet her türlü ihaneti görmüs ve tarihin çöplügünde bırakmayı basarmıstır. Bu ülkenin tarihi bunun açık bir göstergesidir.


Bu vesileyle terörün kendisini, arka planındaki hain kurguları, teröre sebep olanları, taseronluk yapanları lanetliyoruz. Ölen vatandaslarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil sifalar, yakınlarına ve milletimize sabır ve bassaglıgı diliyoruz.


BASIN BİLDİRİSİ / 12 Ekim 2015 Pazartesi

         Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi/İstanbul