AfD’den Tartışmalı Seçim Afişleri

AfD’den Tartışmalı Seçim Afişleri

Avrupa Parlamentosu üyelerini seçmek için 26–29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak seçimler öncesinde, Almanya, İtalya, Finlandiya ve Danimarka'dan İslam, göçmen karşıtı ve sağ popülist partilerin 'Avrupa Halk ve Uluslar İttifakı' adını altında ittifak kurmalarına paralel olarak Almanya için Alternatif Partisi (AfD) seçim kampanyasını başlattı.
Parti adına geçen günlerde, ülkenin sokaklarına "Camilere hayır", "Almanya’nın sınırları korunmuyor" ve "Avrupa Arapya olmamalı" yazılı provokatif afişler asıldı. Afişlerde İslam'ın Almanya'yı tehdit ettiği ve sığınmacılar yüzünden ülkede güvenliğin kalmadığı iddia edilirken, "Avrupa Arabistan olmamalı" başlıklı afiş ise ırkçı içeriğinin yanı sıra cinsiyetçi motifiyle tepki çekti.
Afişte, İslam’a ilişkin ideolojik ön yargılar ve perspektiflerin hâkim olduğu dikkat çekerken, Arap görünümlü erkeklerin, Batılı ve çıplak bir kadını köle pazarında gözden geçirmeleri resimlendiriliyor
Haberin detayları için: https://bit.ly/2v3f5Hb