Myanmar, Arakanlı Müslümanlara Yardım Ulaşmasını Engelliyor

Myanmar, Arakanlı Müslümanlara Yardım Ulaşmasını Engelliyor

Myanmar hükümeti, Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamlarının ardından bölgede kalan Arakanlı Müslüman köylülere yardım ulaşmasına engel oluyor. Burma İnsan Hakları Ağı'ndan (BHRN) yapılan açıklamada, Myanmar ordusunun Arakan eyaletindeki saldırılarının ardından bölgede kalanlara ulaştırılan yardımın, sivil toplum örgütleri ve hayır kurumlarına yönelik kısıtlamalar nedeniyle son derece sınırlı olduğu belirtildi. 
Açıklamada, "Kızıl Haç bu yerlerden bazılarına erişim sağlarken, ulaşılamayan diğer yerlerin gıda ve tıbbi malzemeye aşırı ihtiyacı oluyor." ifadesine yer verildi. "Hiç kimse Bangladeş'ten Myanmar'a gönüllü olarak dönmeyecek" BHRN Başkanı Kyaw Win de yaptığı açıklamada, hiç kimsenin Bangladeş'ten Myanmar'a gönüllü dönmeyeceğini belirterek, "Bu şartlar altında dönüş, nasıl güvenli ve onurlu şekilde olabilir ki?" dedi.
Bangladeş ve Myanmar yönetimlerinin, gördükleri zulüm nedeniyle Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların topraklarına geri dönmeleri konusunda geçen yıl kasım ayında anlaşmaya vardığı açıklansa da Dakka hükümetinden, tek bir sığınmacının geri dönmediği belirtildi.Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri de Myanmar hükümetinin, Arakanlılar için güvenli geri dönüşü sağlayamadığını ve tüm köylerde kalan evlerin kalkınma çalışmaları adı altında yerle bir olduğunu ifade etti.

Haberin detayları için: https://bit.ly/2F3BbeW